Aproape a şaptea parte din lume

Prietenul nostru, Cătălin, îşi lansează prima carte, pe care v-o recomandăm din inimă. I-am preluat mesajul de pe http://www.poezie.ro.


Pe 19 noiembrie 2010, 17.00, în cadrul tîrgului de carte Gaudeamus de la Romexpo, București, editura Humanitas va lansa romanul „Aproape a șaptea parte din lume” (Cătălin Pavel), cîștigător al concursului de debut literar UniCredit.

„Aproape a şaptea parte din lume face notă aparte în peisajul prozei româneşti actuale.
E un roman a cărui acţiune se petrece peste tot şi nicăieri: în lunecarea fără de sfârşit a roţilor de tren, în siturile arheologice din deşertul african, în Stockholm şi în Timişoara şi, mai ales, în gândurile întortocheate ale personajelor şi în dialogurile întretăiate dintre acestea, purtate la distanţă, prin intermediul cuvântului scris – o singură dată telefonic; un roman cu personaje bizare şi provocatoare, al căror destin şi ale căror traume se revelează cu încetul, într-un balans al prezentului şi al trecutului, al spunerilor şi al tăcerilor.
Stravechea metaforă a vieţii ca o călătorie, cu destinaţie întotdeauna incertă, îşi găseşte în Aproape a şaptea parte din lume o reîntrupare modernă surprinzătoare. Combinaţie inedită de patos şi inteligenţă, scris cu nerv stilistic autentic, cu priză la detaliu şi cu darul formulării pregnante, romanul îl poartă pe cititor prin meandrele unei aventuri existenţiale seducătoare.“ (Liviu Papadima)

LE: şi un fragmenţel, de la Humanitas

Reclame

4 răspunsuri to “Aproape a şaptea parte din lume”

 1. mergem la lansare?

 2. siguur!

 3. Marţi, 11 ianuarie 2011, juriul “Galei Tinerilor Scriitori” format din acad. Eugen Simion şi criticii literari Daniel Cristea-Enache şi Paul Cernat a hotărât cele nouă titluri nominalizate la prima ediţie a evenimentului – concurs “Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de Poezie a anului 2010”, care va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie 2011, ora 18:00; acest eveniment va fi transmis în direct de Radio România Cultural şi TVR Cultural.
  La secţiunea Tânărul Prozator al anului 2010 au fost nominalizaţi:
  Cătălin Pavel: „Aproape a şaptea parte din lume”, Editura Humanitas
  Ştefania Mihalache: „Poemele secretarei”, Editura Cartea Românească
  Dan Coman: „Irezistibil”, Editura Cartea Românească
  O veste buna?

 4. excelenta! multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: