Casa de sticlă

„A Single Man” (Tom Ford, 2009) este cel mai frumos film pe care l-am văzut. E frumos pentru mine, prin poveste şi prin felul în care mă regăsesc eu în stările personajelor, dar e frumos şi la nivel vizual. Tot ce se vede în filmul ăsta e frumos: oamenii, hainele, casele, felul în care e filmat totul. Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult este casa lui George, casa lui de sticlă, care e un simbol pentru ceea ce este el şi ce i se întâmplă – în principal fragilitate, dar şi siguranţa de sine şi francheţea în ceea ce priveşte preferinţele sale sexuale şi modul lui de viaţă (deşi e povestea unui homosexual care-şi pierde în mod tragic şi neaşteptat partenerul de viaţă, nu cred că există în legătură cu acest film vreun „gay issue”, iubirea e iubire şi suferinţa-i suferinţă); ţinuta perfectă afişată în faţa celorlalţi, care ascunde un mare haos interior, pe care ceilalţi, daca s-ar uita cu atenţie, precum Kenny, l-ar vedea exact ca şi cum s-ar uita prin sticla casei lui (George îi şi spune la un moment dat „I am exactly what I appear to be… if you look closely”). Kenny, care fără să ştie, îl face pe George să renunţe la sinucidere, îi spune „we’re invisible, remember?”, exact ca Jim care pe vremuri îi spusese lui George, referindu-se la traiul într-o casă de sticlă „you’re the one who’s always saying we’re invisibile”. În fine, pentru cine n-a văzut filmul, n-am nicio noimă, probabil. Ce vroiam să spun este că de dimineaţă, am văzut pe Realitatea TV o mică prezentare a unui arhitect numit Frank Lloyd Wright şi casele lui (construite în special pe orizontală, mult aerisite şi luminate) mi-au părut că seamănă izbitor cu casa de sticlă a lui George. Căutând, din aproape în aproape, am aflat că 1. deşi în film casa lui George se află în Santa Monica, casa adevărată, unde s-au filmat scenele respective, este localizată altundeva şi că 2. există într-adevăr o legătură cu acest arhitect, prin aceea că această casă folosită în film a fost proiectată de John Lautner, care i-a fost ucenic lui Wright. Sînt mândră, deci, de această mică descoperire.
Casa e superbă, mai e şi de vânzare. Doar 1 milion juma de dolari.

În film:

În realitate:

Reclame

2 răspunsuri to “Casa de sticlă”

  1. mai e una, in afara de asta. aia-i ceva mai scumpa, ceva mai mare si mult mai multa sticla. mi-a fost greu s-o deslusesc in poze :d

  2. combinatia de sticla si lemn mi se pare irezistibila, dar as prefera cu mai mult lemn decit sticla. si, binenteles, multa verdeata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: