Dezacord demodat

Întrerupem programul nostru obişnuit pentru o ştire de ultimă oră: în urma unor cercetări îndelungate, efectuate pe eşantioane ce au inclus oameni neobişnuiţi, cunoscuţi sub denumirea de „vedete TV”, un grup de cercetători a ajuns o concluzie şocantă: dezacordul între subiect şi predicat este deja de domeniul trecutului. Se pare că noutatea care a stîrnit în ultima vreme interesul specialiştilor este o construcţie bizară, ce i-a pus în dificultate pînă şi pe cei avizaţi. Contactat telefonic, un reprezentant al cercetătorilor s-a ferit să ne dea mai multe informaţii, avînd în vedere că analizele continuă încă, însă se pare că este vorba despre o specie rară de dezacord, care atacă predicatul şi orice parte de propoziţie, alta decît subiectul. Primele manifestări au fost descoperite la Mihaela Tatu, unul din subiecţii cei mai de succes pe care specialiştii menţionaţi lucrează, şi au legătură, se pare, cu un oarecare complement direct: „Sper să nu devină o bîrfă şi informaţia pe care v-am dat-o despre surprizele pe care fetele de la [biiiip] ni le pregăteşte… le pregătesc, că sînt mai multe surprize”.

Aşteptăm cu mare interes veşti despre noi tipuri de dezacord, cum ar fi cele dintre predicat şi atribut, predicat şi complement indirect, predicat şi nume predicativ şi altele.

Atît deocamdată despre acest subiect, revenim la programul nostru obişnuit, nu înainte de a vă mulţumi pentru atenţia acordată.

Lasă un comentariu